Välkommen till Kallas

Nu har släktträdet blivit uppdaterat. Läs och begrunda. Det kommer mer efterhand. Kom med fler kompletteringar! 

Ibland går det rasande fort. Nu har även Ingvar lämnat oss. Han gick hastigt bort 21 november. Tidigare i år  har både Stig och Iris gått bort! Stig i juni och Iris i augusti. Nu är det bara Gunnar kvar av Anton Jonsson Kallas barnaskara.

Detta är tänkt att vara starten på en resa in till släkten Kallas.

Jag heter Gunnar Jonsson och min far bar namnet Anton Jonsson Kallas när han gifte sig med min mor Inga. För några år sedan fick jag av mina barn en bok om släktforskning och en uppmaning att berätta mer deras rötter och släkt. Jag upptäckte att det fanns stora luckor i min egen kännedom om släkten.

Det pratades inte speciellt om släkten när jag var liten och växte upp. Nu kan jag förstå om det var tungt att berätta . Det jag minns av berättelserna är följande:

Anton träffar en kvinna, tycke uppstår och hon blir med barn. Barnet föds och får namnet Mimmi. man tänker gifta sig till midsommar, men men hon insjuknar och det blir begravning i stället.

Efter en tid träffar Anton en ny kvinna, enligt uppgift hette hon Inga, tycke uppstår och hon blir med barn. Barnet föds och får namnet Stig. Jag vet inte om de gifter sig. Efter en tid insjuknar kvinnan och dör.

Efter några år träffar Anton återigen en kvinna, hon heter Märta och tillhör Gulliksläkten.  Hon hade redan ett barn när de träffades, men tillsammans fick de 4 barn, Iris, Olle, Gösta och Ingvar. Även denna kvinna insjuknar och dör.

Det måste vara tungt att bli änkling tre gånger. Och det var inte heller lätt på den tiden att ensam ta hand om små barn och vad jag förstår så fick flera eller alla fosterföräldrar.

Med denna bakgrund kan man tänka att kvinnor var ett avslutat kapitel för Anton.  ”Man får ändå inte behålla dem!”.

Efter många år stöter Anton ihop med kvinna och det inträffar igen att tycke uppstår, trots en stor åldersskillnad. Efter ytterligare några år blir det ett barn till, som får namnet Gunnar och det var jag.

I december 2007 gick både min mor Inga  och min bror Gösta bort. Det gav tillfälle till att släkten träffades och det blev lite prat om släkten och hur allt hänger samman. Jag uppfattade att det fanns ett intresse att samla upp så mycket som det går och nu har jag gjort följande med de moderna hjälpmedel som finns till hands.

Med gemensam hjälp kan vi tillsammans fylla en massa luckor. Jag har förstått att det finns flera som gjort efterforskningar, så det finns säkert underlag att samla.

Jag har registrerat en domän kallas.se. Vidare har jag hyrt in ett webbhotell där det finns webserver och mailserver för kallas.se. Här finns möjligheter att bygga upp saker där bara fantasin begränsar.

Pröva att skicka ett mail till mig. (gunnar@kallas.se)

Kolla också denna länk som visar vad mycket mer man kan göra.

Jag ser gärna att ni lämnar en kommentar till detta embryo till hemsida

Gunnar Jonsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *